Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα συμπεράσματα της πρεμιέρας


Μπήκε λοιπόν στην ζωή μας και η super league 2011/2012. Μετά από ένα καλοκαίρι χωρίς πολλές μεταγραφές, με τα πρωτοσέλιδα να παίζουν περισσότερο στημένους αγώνες, χωρίς να ξέρουμε ακόμη ποιες ομάδες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και με μόλις πέντε αγώνες να πραγματοποιούνται πάμε να δούμε τα πρώτα συμπεράσματα :



Θετικά :

Ατρόμητος : Η ομάδα του Δώνη έδειξε πολύ καλά δουλεμένη, έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και έχασε μια μεγάλη νίκη στην Κρήτη λογο της αστοχίας του Αναστασάκου. Εάν στο σχήμα μπει και ο Μήτρογλου ίσως δούμε μεγάλα πράγματα φέτος από τους περιστεριώτες.

Γεντί Κουλέ : Γεμάτο γήπεδο, όμορφο, ποδοσφαιρικό και με παλμό έλειψε από την πρώτη κατηγορία. Θύμισε Οφη εποχής Γκέραρντ το Σάββατο στην Κρήτη.

Βιερίνια : Παίχτης κλάσης που το απέδειξε για ακόμη μια φορά, δυο υπέροχα γκολ (το ένα ακυρώθηκε) και φυσικά ο ηγέτης του Πάοκ για ακόμη ένα παιχνίδι.

Μπόλονι : Αψογη διαχείριση έως τώρα, δυο προκρίσεις και νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το πολύ σημαντικό είναι πως αναγκάστηκε να δουλέψει έναν Πάοκ χωρίς τα «εργαλεία»  του Σάντος (Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς, Κοντρέρας) και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Σίτο Ριέρα : Μπορεί ο αδερφός του να έχει την χάρη, αυτός όμως μας χαρίζει πολύ όμορφες στιγμές όπως η απίστευτη γκολάρα στην Νέα Σμήρνη την Κυριακή.

Αρνητικά :

Τοτσέ : Όχι μόνο δεν είναι σε καμία περίπτωση αντι- Σισσέ αλλά ίσως να είναι και χειρότερος από τον Πετρόπουλο. Αργός, δίχως κίνηση χωρίς την μπάλα και όχι με εύκολα τελειώματα.

Αρης : Έχοντας να αντιμετωπίσει μια αργή άμυνα όπως αυτή του ΠΑΣ και με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει θα έπρεπε να έχει βγάλει περισσότερες φάσεις. Ομάδα βαριά προς το παρών θέλει χρόνο για να στρώσει. Το επιθετικό πρόβλημα από την άλλη δεν φάνηκε στα τελειώματα και την κίνηση της επίθεσης αλλά στην ανάπτυξη, γνώμη μας πως δεν θα λυθεί με τον Ιακομπ αλλά με βελτίωση σχηματισμού και φυσικής κατάστασης της μεσαίας γραμμής.

Διακοπές : Πολλές διακοπές στις αναμετρήσεις είτε για συνθήματα είτε για χαρτάκια που πέφτανε, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να μην σταματά συνεχώς το παιχνίδι και κόβεται ο ρυθμός.

Η λειψή πρεμιέρα : Τελευταία και αρνητικότερο των αρνητικών ότι ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην σύνθεση του νέου πρωταθλήματος. Τρίπολη, Ηρακλής, Λάρισα, Σέρρες, Δόξα Δράμας. Λεβαδειακός και Διαγόρας παλεύουν στα δικαστήρια για την θέση τους στην super league….αθάνατο Ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου