Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η επόμενη μέρα του Ηρακλή.


Ο Ηρακλής οριστικά στην football league και το 4-2-3-1 προσπαθεί να δει την επόμενη μέρα του συλλόγου. Γιατί δεν καταστράφηκε από την απόφαση αυτή, τι  μπορεί να κερδίσει και τι θα πρέπει να σκεφτούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στην διοίκηση.


Η επιτροπή εφέσεων έκρινε τελικά πως ο Ηρακλής δεν μπορεί να πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα για την Ελλάδα. Διάσπαση, με τους μισούς να κάνουν λόγω για επιτέλους εφαρμογή των νόμων και για δικαιοσύνη και τους άλλους μισούς στους δρόμους να φωνάζουν πως οι κατηγορίες κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στις αίθουσες της κάθε επιτροπής. Το ποιος έχει δίκιο ή άδικο στην όλη ιστορία δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Δεν έχουμε τον φάκελο, δεν ξέρουμε τι λείπει και αν λείπει κάτι συνεπώς δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για το ορθό της απόφασης.

Προσωπικά θα σταθώ σε κάτι δεδομένο. «Είναι δύσκολη ημέρα για τον Ηρακλή, ο υποβιβασμός είναι οριστικός, η έφεση ήταν ο τελευταίος βαθμός», τάδε Έφη ο δικηγόρος της ομάδας,  Χάρης Γρηγορίου. Αυτό πρέπει να κρατήσουν ο κόσμος και η διοίκηση του Ηρακλή από την χθεσινή μέρα αν και εφόσον βέβαια θέλουν να προχωρήσουν μπροστά.

Ο Ηρακλής χθες ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ, ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ. Δεν βγήκε καμία απόφαση για χρεοκοπία της ομάδας, για υποβιβασμό σε ερασιτεχνική κατηγορία. Ο Γηραιός, επαναλαμβάνω, δίκαια ή άδικα δεν το γνωρίζω, είναι οριστικά στην football league. Αν πέρυσι η ομάδα και ο κόσμος έδειξαν μια φορά την συσπείρωση τους και βγήκαν στους δρόμους για να σώσουν την κατηγορία φέτος πρέπει να το κάνουν επί δέκα για να επαναφέρουν τον σύλλογο σε υγιή πλαίσια.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι οι κυανόλευκοι δεν καταστράφηκαν τόσο πιο νωρίς θα καταφέρουν να επανέλθουν. Κόσμο έχουν, ακαδημίες έχουν, συμβόλαια παιχτών έχουν, οφείλουν να βρουν και την απαραίτητη ψυχραιμία να τα χειριστούν όλα αυτά.

Πριν λίγα χρόνια σε ανάλογη θέση είχε έρθει στην γειτονική Ιταλία ολόκληρη Γιουβέντους και όμως με συντονισμένες κινήσεις κατάφερε άμεσα να επανέλθει και φέτος να διεκδικεί ξανά την είσοδο στο champions league.

Ήδη και ενώ κανείς στον Ηρακλή δεν ασχολείται με την ομάδα Παναθηναϊκό και ΑΕΚ γλυκοκοιτάνε τον Πίτου, τον Λίμα, τον Χοσέμι, τον Παπαστερινανό. Όλοι αυτοί είναι περιουσία του Ηρακλή, μπορούν να πουληθούν και να δώσουν την απαραίτητη ανάσα στα ταμεία της ομάδας και για να βγει από την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται και να δημιουργήσει το απαραίτητο Budget για να φτιάξει ένα ρόστερ ικανό να την ξαναφέρει άμεσα στην πρώτη εθνική.

Συμπερασματικά, όσο πιο εύκολα και γρήγορα αντιληφθούν στον Γηραιό ότι δεν καταστράφηκαν από την απόφαση της επιτροπής τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουν τα απαραίτητα θεμέλια για την άμεση επιστροφή και επιπλέον καθαροί από το οποιοιδήποτε χρέος. Μπορεί ο Ηρακλής να έχασε την μάχη της παραμονής αλλά μπορεί από αυτή την ήττα να βρει τον χρόνο να φτιάξει ξανά έναν δυνατό σύλλογο.

ΥΓ. Αρνούμαι να μπω στην διαδικασία σύγκρισης, θεωρώ ότι πιο λανθασμένο το επιχείρημα «γιατί να πέσει ο Ηρακλής αφού όλοι χρωστάνε». Είναι σαν να σε γράφουν για αλκοτέστ και να απαντάς «μα όλοι στο μαγαζί πίνανε, γιατί γράφεις εμένα?». 

4 σχόλια:

  1. file mou diafono sto usterografo sou...einai lathos i analogia sou... to sosto einai: " stamatane gia alkotest kai grafoun to C2 kai to Atos kai afinoune xoris elegxo to Cayenne kai tin X5....mexri na anoiksoune oloi oi fakeloi kanenas den mporei na kserei an dikaios epese o Iraklis..
    filika..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάμε στο δικό σου παράδειγμα και να σου αναλύσω την σκέψη μου.
    Σταματήσανε το C2 και το Atos, κάνανε το αλκοτέστ, και τους τιμωρούν. Εδώ τελειώνει αυτό, είναι σωστό, αυτό έπρεπε να γίνει.
    Από εκεί και πέρα, το γιατί δεν τιμωρήθηκαν άλλοι σε ανάλογη περίπτωση είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί όλους και όχι να είναι ένα άλλοθι των σωστά τιμωρημένων.
    Ελπίζω να σε κάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα ωραία και καλά που γράφεις φίλε μου αλλά το αλκοτέστ που αναφέρεις ως παράδειγμα γίνεται δειγματοληπτικά. Οι φάκελοι είτε το θες είτε όχι εξετάστηκαν για όλους αλλά όχι με τους ίδιους όρους. Άμα σε σταματήσουν για αλκοτέστ μαζί με άλλους δέκα μεθυσμένους και γράψουν μόνο εσένα τότε θα τους καταγγείλεις και θα ουρλιάζεις για την αδικία που βίωσες! Αυτό έκαναν στον Ηρακλή, εξέτασαν τον φάκελο του με άλλα μέτρα και σταθμά και ενώ στο ίδιο «αλκοτέστ» υπήρχαν άλλοι δέκα «μεθυσμένοι» αυτοί πήραν το δίπλωμα του Ηρακλή μόνο! Μην συγχέεις πράγματα και καταστάσεις η Γιουβέντους έπεσε για στημένα πρωταθλήματα και τις αφαιρέθηκαν και τίτλοι, ο Παναθηναϊκός όμως όταν δωροδόκησε τον Ορφανίδη του Ηρακλή και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να το κάνει δεν τιμωρήθηκε ούτε με αφαίρεση ενός βαθμού! Άλλο η Ιταλία και άλλο η ψαροκώσταινα που λέγεται Ελλάδα. Ο Ηρακλής για δεύτερη φορά οδηγείτε στη Β’ Εθνική χάνοντας αυτό που κερδίζει με ιδρώτα στα χαρτιά. Για πόσο καιρό θα την πληρώνει μόνο ο Ηρακλής; Δεν θα λέγαμε κουβέντα αν έπεφταν όπως θα έπρεπε κι όλοι οι υπόλοιποι με τους φάκελους που τρώνε μπανάνες και πηδάν από δέντρο σε δέντρο. Η Β’ Εθνική είναι ένας μονόδρομός που θα οδηγήσει τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας στην χρεοκοπία άρα στη Δ’ Εθνική και αυτό γιατί στη Β’ δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έσοδα για να καβατζάρει η ομάδα τα χρέη. Ακόμα κι αν κερδίσει αγωνιστικά την άνοδο της, θα την ξαναχάσει στα χαρτιά. Ο Ηρακλής καταστρέφετε με αυτή την απόφαση και θα χρειαστεί πολύ κουπί και μεγάλα κάκαλα για να βγει το κάρο από την λάσπη. Δεν είναι λοιπόν τα πράγματα τόσο απλά όσο τα βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Νίκο δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα είναι απλά. Ο Ηρακλής έπεσε επειδή ο φάκελος του δεν ήταν σωστός. Τι πιο απλό? Εαν ο φάκελός ήταν σωστός δεν θα έπεφτε, διαφωνείς σε αυτό?

    Συμφωνώ μαζί σου για τους φακέλους των υπόλοιπων ομάδων εαν είναι έτσι όπως τα λές. Γιατί εγώ ξεκαθάρισα και στο κείμενο πως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για την εγκυρότητα των φακέλων.

    Οσο για την Β εθνική θεωρώ ότι οι ακαδημίες του Ηρακλή είναι ικανές αν δουλευτούν σωστά να ξαναφέρουν την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή