Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τι είδαμε στην Ευρώπη


Ξεκίνησαν λοιπόν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την είσοδο και των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μετά τον Ολυμπιακό Βόλου στην Ευρώπη. Η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εβδομάδα έφερε δύο νίκες και μια εκτός έδρας ισοπαλία για τις Ελληνικές ομάδας και είμαστε πολύ κοντά σε μια τριπλή πρόκρισηστον επόμενο γύρο. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Οι πράσινοι πριν από 4-5 χρόνια θα είχανε ένα εύκολο απόγευμα στην Δανία. Τώρα με τα τόσα τους προβλήματα δείξανε πως είναι ακόμη μια καλή ομάδα στην Ευρώπη αλλά πλέον όχι για επίπεδο Τσάμπιονς Λίγκ. Με τον Κατσουράνη σε μεγάλη βραδιά, τον Νίνη να προσφέρει με την ποιότητα του αλλά χωρίς να είναι σε καλή κατάσταση και τον Σιμάο με αμέτρητα χιλιόμετρα και κλεψίματα να φωνάζει «που ΠΑΩ χωρίς Σιμάο» στην διοίκηση ενόψει της πώλησης του οι πράσινοι πήραν εύκολα την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα η συνύπαρξη Μπουμσογκ Σαριέγκι ήταν τραγική με τον Βάσκο σε ακόμη ένα ματς να αποδεικνύει πως δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Επιθετικά η ποιότητα ήταν φανερά πολύ χαμηλή, ο Πετρόπουλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει τον βασικό επιθετικό της ομάδας ενώ ο Μαρίνος έδειξε ξανά πως τα επιθετικά μπακ δεν αποτελούν παράλληλα και καλά εξτρεμ. Μοναδική πηγή κινδύνων ο εξαιρετικός Λέτο αλλά το ότι κορυφαίος των πρασίνων ήταν ο αριστερός χαφ δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Λέτο ανέβηκε επίπεδο αλλά μάλλον ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε επίπεδο. Κρατά με επίσης πως παρότι οι Δανοί για 40 λεπτά είχαν ανεβάσει την αμυντική τους γραμμή στο κέντρο το τριφύλλι κατάφερε να βγάλει μια και μόνο αντεπίθεση και αυτή στο 93.

ΠΑΟΚ
Διπλή ανάγνωση στον αγώνα. Από την μία άριστη εικόνα του Δικεφάλου από την άλλη πολύ κακή και ακίνδυνη ομάδα η Βαλερέγκα. Ο Μπόλονι έκανε άριστο κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Έριξε στον αγώνα την πιο ποιοτική του τριάδα στο κέντρο με Γκαρσία, Αρίας και Λαζάρ. Γνωρίζοντας πως η ομάδα του δεν βρίσκεται σε επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης ναι μεν έδωσε οδηγία για πίεση ψηλά με τους 3 επιθετικούς του αλλά άφησε μεγάλο κενό ανάμεσα στην πρώτη γραμμή πίεσης και τους τρεις κεντρικούς με σκοπό να μην χάσει από θέμα φυσικής κατάστασης την ποιοτική του μεσαίας γραμμή αλλά και να εκμεταλλευτεί τις καλές μπαλίες τους. Από μια τέτοια ξεκίνησε και το γκολ του Βιερίνια αλλά και οι υπόλοιπες φάσεις που έβγαλε ο ΠΑΟΚ. Αρνητικό σημάδι η κακή εμφάνιση της άμυνας . Ο Τσιρίλο δεν ενέπνεε σε κανένα σημείο σιγουριά ενώ Ετό και Λίνο χάσανε πολλές φορές τα εξτρεμ των Νορβηγών.

Ολυμπιακός Βόλου
Άνετο 0-3 ανάμεσα σε έναν κακό αντίπαλο, δεν αντέχει κριτική της το ματς. Άλλωστε είναι και το τελευταίο που απασχολεί τους Θεσσαλούς μετά τον υποβιβασμό. Πιο πολύ δικαστική παρά ποδοσφαιρική η συνέχεια της αναμέτρησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου