Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το διαφορετικό του ΑΡΗΣ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ


Μιλήσαμε πολύ όλο το μήνα για καλοκαιρινές προετοιμασίες, φιλικά παιχνίδια, τακτικές που θα ακολουθηθούν και ότι πρέπει να απασχολεί το κάθε ποδοσφαιρόφιλο αυτή την στείρα από επίσημες υποχρεώσεις εποχή. Πάμε τώρα σε κάτι τελείως διαφορετικό, σε μια ποδοσφαιρική γιορτή που πάει να γίνει επίσημη και ετήσια.

Ο ΑΡΗΣ δείχνει τουλάχιστον σε θέμα μάρκετινγκ να βρίσκεται αυτή την στιγμή πολύ πιο μπροστά από οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα. Ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια με μια σωστή και μεθοδευμένη κίνηση αλλά και μια τυχαία. Ήταν η πρώτη ομάδα στην χώρα που ίδρυσε επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό τον ARIS FM  στα πρότυπα μεγάλων Ευρωπαϊκών κλαμπ και μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα που περιορίζεται στην κόντρα των οπαδικών εφημερίδων (όχι βέβαια πως δεν έχει και αυτός την δική του). Παράλληλα διοργάνωσε και ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι με την Μπόκα Τζούνιορς.

Τότε είχε γίνει τον Αύγουστο, τότε είχε γίνει σαν πρόβα για τις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Κατέληξε όμως σε κάτι πολύ διαφορετικό, σε μια μαγική ποδοσφαιρική βραδιά με ένα sold out από όλο τον κόσμο του ΑΡΗ χωρίς καμία βία, καμία διάθεση για επεισόδια, για ακρότητες και φανατισμούς. Χωρίς καμία διάθεση να κριθεί η ομάδα, να γκρινιάξει ο κόσμος καλοκαιριάτικα για την απόδοση, χωρίς κανείς να νοιάζεται για το αποτέλεσμα.

Και εδώ έρχεται το θέμα του Marketing, το περσινό ήταν τυχαίο, οι άνθρωποι της ομάδας έψαχναν για διάφορους τότε λόγους έναν μεγάλο αντίπαλο για ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ διαφορετικά, όπως περιγράψαμε παραπάνω. Η διοίκηση αντιλήφθηκε άμεσα αυτή την στροφή και ήρθε και το φετινό.

Για δεύτερη  χρονιά το Βικελίδης φορά τα γιορτινά του για να υποδεχθεί μια ομάδα από την Λατινική Αμερική αλλά όχι με σκοπό αυτό καθ αυτό το παιχνίδι αλλά την χαρά των φιλάθλων. Την συγκέντρωση μέσα στο κατακαλόκαιρο όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου στο κάτι το διαφορετικό, το ασυνήθιστο, το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα.

Εδώ τέτοιες συγκεντρώσεις έχουν γίνει μόνο σε μεγάλες συναυλίες, πλέον η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της λόγω κάθε καλοκαίρι για να συγκεντρώνει τον κόσμο της σε κάτι μοναδικό στην χώρα.

ΥΓ Αλήθεια πόσοι θα θυμούνται σε λίγα χρόνια πόσο έληξε το ΑΡΗΣ – ΜΠΟΚΑ και το ΑΡΗΣ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ? Όλοι όμως θα θυμούνται την ατμόσφαιρά και θα θέλουν να το ξαναζήσουν..το επόμενο καλοκαίρι.

ΥΓ 2 Το θέμα όμως είναι να μην φτάσουμε στην υπερβολή. Το να γίνεται μια φορά κάθε Ιούλιο είναι το ιδανικό, το να παίζει ο ΑΡΗΣ 2-3 ματς τέτοια είναι δύσκολο, τόσο για τον προπονητή που δεν τον βοηθά στην προετοιμασία όσο και για τον κόσμο που αν το ζει κάθε εβδομάδα δεν θα έχει τον ίδιο ενθουσιασμό της μίας φοράς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου