Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η πρώτη ανάγνωση των play off


Λίγο πριν την σέντρα της τρίτης αγωνιστικής που ρίχνει την αυλαία του πρώτου γύρου, το 4-2-3-1 αναλύει το τι είδε μέχρι τώρα στους αγώνες των play off, τι κατάλαβε, τι περιμένει για την συνέχεια, ποιες οι διαφορές των τεσσάρων ομάδων και ποιο είναι το κλειδί για την πρώτη θέση.

ΠΑΟΚ : Ο ΠΑΟΚ δείχνει πλέον το μεγάλο φαβορί, το θέμα είναι όμως πως δεν το δείχνει μόνο βαθμολογικά με την πρωτιά και αγωνιστικά με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και ψυχολογικά. Η ομάδα δείχνει έτοιμη για την φάση των play off, δουλεμένη, ξέρει τι θέλει και πώς να το πετύχει. Ο δικέφαλος εμφανίζεται έμπειρος στην διοργάνωση και ο Χάβος αρκετά διαβασμένος για το τι θα αντιμετώπιζε. Ο ΠΑΟΚ πίεσε από το πρώτο λεπτό στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό και πήρε μια επαγγελματική νίκη στον Βόλο ενδεικτική της σοβαρότητας της ομάδας.

ΑΕΚ : Δείχνει σημάδια Χιμένεθ, έχει σοβαρότητα, πολύ σφιχτή άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πολύ σημαντικό ότι κατέκτησε το κύπελλο, της έδωσε την ανάσα να μπει στα play off χωρίς την έντονη ψυχολογική πίεση πως αν δεν βγει πρώτη είναι άλλη μια χαμένη χρονιά. Πήρε το ματς που έπρεπε με τον Βόλο και πέτυχε αυτό που φάνηκε να θέλει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή να μην χάσει. Πάει πλέον για τα ματς φωτιά με τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναικός : Για τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας έχουμε αναφερθεί πολλές φορές μέσα από αυτό το Blog. Πλέον όμως δείχνουν πως δεν είναι τα μοναδικά, μετά τον αγώνα του Φαλήρου και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα από τον Ολυμπιακό οι πράσινοι δείχνουν αποσυντονισμένοι, μια ομάδα που παραπαίει, δίχως ψυχολογία και δίχως ξεκάθαρους αγωνιστικούς στόχους. Ο προπονητής δεν δείχνει να έχει καταφέρει να μεταφέρει στους παίχτες την σπουδαιότητα της συμμετοχής στο champions league. O Φερέιρα είχε 2 εβδομάδες για να προετοιμάσει την ομάδα του για το ματς της Τούμπας και στο πρώτο τρικ του Χάβου (αλλαγή πλευράς του Βιερίνια στο δεκάλεπτο) δεν μπόρεσε ποτέ να απαντήσει, ενώ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό χωρίς κανείς παίχτης να έχει τρέξει να μαρκάρει τον Λεονάρντο, σημάδι της ψυχολογία της ομάδας.

Ολυμπιακός Βόλου : Φανερά η ομάδα χωρίς καθόλου άγχος. Έχει ήδη κάνει την υπέρβαση και δεν έχει ούτε να φοβηθεί αλλά ούτε και να χάσει κάτι. Έχασε λογικά από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ενώ στον Βόλο ήταν πολύ καλός απέναντι στον ΠΑΟΚ και ίσως να αδικείται από το αποτέλεσμα. Δύο πράγματα συμπέρανα από το ματς. Πρώτον ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ και δεύτερον ότι θα παλέψει όλα τα ματς, δύσκολα θα τερματίσει με μηδέν βαθμούς και αυτό είναι και το σημαντικότερο καθώς θα λείψουν πολύ από τους τρεις διεκδικητές της πρωτιάς οι χαμένοι βαθμοί με τον Ολυμπιακό.

Το σημείο εκκίνησης : Η διαφορά που αποκτά ο ΠΑΟΚ με την προετοιμασία που έκανε. Ένας Παναθηναικός χαμένος, μια ΑΕΚ με το μυαλό στο κύπελλο και ένας Ολυμπιακός Βόλου να έχει ήδη υπερβεί τα όσα είχαν σκεφτεί οι άνθρωποι του στην αρχή της χρονιάς έδωσαν την ευκαιρία στον δικέφαλο με την σωστή τακτική του να βρεθεί ένα βήμα πάνω,

Το σημείο κλειδί : Οι αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου λογίζονται ως εξάποντα για τους τρεις διεκδικητές, όποιος δεν το καταφέρει μένει πολύ πίσω. 

3 σχόλια:

  1. o olympiakos volou den exase logika me pseytiko penalti exase mesa sto oaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου καλοδεχούμενες όλες οι γνώμες αλλά θέλω να σου πω ότι :

    1. Το blog δεν αναλώνεται σε θέματα διαιτησίας και

    2. Άλλαξε αν δεν σου κάνει κόπο το όνομα σου ώστε να μην φαίνεται σαν άποψη του Blog αλλά κάτι που λες εσύ.

    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ξεχνάς το +3 που είχε ο ΠΑΟ. Φαβορί είναι ακόμα ο ΠΑΟ, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσουν τα σημερινά ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή