Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το Copa America στο youtube

Το youtube ταράζει τα νερά με την δημιουργία ειδικού καναλιού για live μεταδόσεις αγώνων. Το 4-2-3-1 προβλέπει το μέλλον αυτής της κίνησης και αναλύει το τι συμβαίνει στην Ελληνική αγορά.





Το Youtube, θα μεταδώσει ζωντανά και τα 26 παιχνίδια του Copa America, που ξεκινά την 1η Ιουλίου και θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω live streaming από το κανάλι του Copa America στο Youtube με σχολιασμό, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε 50 χώρες ανά τον κόσμο, χωρίς να γνωρίζουμε προς το παρόν αν θα περιλαμβάνεται σε αυτές η Ελλάδα.

Οι δυνατότητες του Internet είναι γνωστές εδώ και χρόνια, η δυναμική που αποκτά μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη. Όντας το μοναδικό μέσο που μπορεί ταυτόχρονα να δώσει σε πραγματικό χρόνο κείμενο, εικόνα και ήχο εκτοπίζει σιγά σιγά τα υπόλοιπα μέσα και γίνεται ο ισχυρότερος παίχτης των ΜΜΕ.

Με την οικονομική κρίση στην χώρα ο παγκόσμιος ιστός κερδίζει πολύ πιο εύκολα στην Ελλάδα τον έντυπο τύπο τους τελευταίους μήνες. Οι εφημερίδες κλείνουν και ο κόσμος προτιμά για την ενημέρωση του site ή blog.

Το τελευταίο οχυρό είναι η τηλεόραση καθώς αυτή σήμερα μεταδίδει ζωντανά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Με την κίνηση του το Youtube ταράζει και αυτά τα θεμέλια. Ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι που οι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου μεταδόθηκαν ζωντανά και μάλιστα σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας από ιστοσελίδα φανήκαν τα πρώτα σημάδια αλλά πλέον μιλάμε για την δημιουργία ειδικού καναλιού.

Μέχρι σήμερα οι ζωντανές μεταδόσεις στην οθόνη του υπολογιστή ήταν είτε παράνομες είτε επί πληρωμή (On demand και μέσω πιστωτικής κάρτας) ή από εταιρίες στοιχημάτων σε μικρής όμως διάστασης εικόνα.

Στην Ελλάδα, φέτος για πρώτη είδαμε όλα σχεδόν τα μεγάλα αθλητικά site να δημιουργούν web tv και να μεταδίδουν ζωντανές εκπομπές ενώ η Nova έδειξε και επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος.

Με την κίνηση του youtube η αγορά ανοίγει για τα καλά και τα επόμενα χρόνια πιστεύω πως το Internet θα εδραιωθεί και σε αυτό το κομμάτι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου