Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Το κάστρο του ερασιτεχνισμού.


Γίνεται ένας χαμός από άρθρα τις τελευταίες δύο μέρες για το φιάσκο του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Κάστρο. Αναλύσεις για το τι έφταιξε, πως κατέληξε εκεί η υπόθεση και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Η γνώμη του καθενός μεμονωμένα για το συμβάν αυτό είναι καθαρά υποκειμενική.

Το θέμα όμως αν το γενικεύσεις δεν είναι απλά πως οι πράσινοι χάσανε έναν ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο στήριζε πολλά τακτικά ο Φερέιρα αλλά το ότι η υπόθεση του έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που στο Τριφύλλι αποδεικνύουν πως φέτος ο ερασιτεχνισμός και η «γκέλα» είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.  

Όταν για μια ολόκληρη χρονιά στηρίζει τα αποδυτήρια σου η προσωπικότητα του Σισσέ και την επόμενη σεζόν δίνεις τον ρόλο αυτό, του αρχηγού στον πιο ασταθή αμυντικό σου, τον Σαριέγκι, είναι ερασιτεχνική απόφαση.

Όταν ψάχνεις να ξεφορτωθείς βαριά συμβόλαια και δεν μπορείς να πουλήσεις (έστω φθηνά) έναν πρωταθλητή Ευρώπης με καριέρα στην Primera Division, όπως ο Σειταρίδης είναι ερασιτεχνικός χειρισμός.

Όταν θέλεις να δώσεις τον ρόλο του ηγέτη σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει τα πάντα εκτός από ομαδικότητα, όπως ο Λέτο είναι ερασιτεχνικός σχεδιασμός.

Όταν όλοι ξέρουν πως ξεπουλάς τα πάντα αρκεί να έρθει μια πρόταση κοντά στις 800.000 ευρώ, είναι ερασιτεχνικός οικονομικός προγραμματισμός

Όταν ξέρεις ότι έχεις ξεμείνει μόνο με τον Πετρόπουλο σεντερ φορ και δεν παίρνεις μαζί σου στην προετοιμασία έστω έναν ποδοσφαιριστή από την Β ομάδα, είναι ερασιτεχνική τακτική.

Και επειδή το να ασελγείς πάνω σε ένα πτώμα είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος το άρθρο αυτό δεν «χτυπά» την ακυβερνησία του Τριφυλλιού αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα που λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο Γόντικας και το τιμ που διοικεί την δεδομένη στιγμή την ομάδα μπορεί να μην είναι οι παράγοντες με τα πολλά εκατομμύρια στην τσέπη που θα χτίσουν την πράσινη αυτοκρατορία, αυτό όμως δεν τους κάνει άμοιρους ευθυνών για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και χειρίζονται οι καταστάσεις φέτος στον Παναθηναϊκό.

Όχι μόνο δεν χρειάζεται λεφτά για να πράξεις το ορθό αλλά πολλές φορές η σωστή τακτική εξοικονομεί και πόρους. Συνεπώς όλα όσα γίνονται στην Παιανία αυτό το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσουν να καλύπτονται με την ταμπέλα «προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα». Τα λάθη είναι μεγάλα και ο τρόπος δεν φέρνει αλλά ξοδεύει χρήματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου