Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τα πλάνα Τσιώλη και ο Μάρτιν


Ένας από τους παίχτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα είναι ο Αργεντινός επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου Μαρτίν. Πάμε να δούμε πως συνδέεται με τον Αρη αυτή η περίπτωση. 


Φτάσαμε λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτό. Σαν βόμβα έπεσε η νέα απόφαση βάση της οποίας Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα πέφτουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Πέραν των όποιων άλλων ένα σημαντικό θέμα που αφορά τις δύο αυτές ομάδες είναι τι θα απογίνουν οι ποδοσφαιριστές τους καθώς μετά την χθεσινή απόφαση αυτόματα μένουν όλοι ελεύθεροι.

Ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ στην τακτική την κάθε του ομάδα και συνήθως αυτό αποφέρει συμπαγείς ομάδες που αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο.

Η συνταγή του για τον φετινό Αρη δεν δείχνει να είναι μονότονη καθώς δουλεύει στην προετοιμασία τόσο το 4-4-2 όσο και το 4-2-3-1.

Η μεγαλύτερη διαφορά των εν λόγω συστημάτων βρίσκεται στο πλάνο της επιθετικής γραμμής. Η άμυνα και με την παρουσία του Ντίκοφ φαίνεται να είναι κλεισμένη. Τα χαφ του Αρη αναμένεται να αλλάζουν ανάλογα με τους επιθετικούς που έχει στην διάθεση του.

Αγαπημένο του σύστημα που έπαιζαν πάντα οι ομάδες του είναι το 4-2-3-1 αλλά αυτή την στιγμή εναλλάσσεται ανάμεσα στις δύο τακτικές για δύο πάρα πολύ σημαντικούς λόγους.

Πρώτον γιατί έχει την τύχη να διαθέτει πολύ καλούς εξτρέμ που μπορούν να γίνουν και περιφερειακοί επιθετικοί, όπως είναι ο Καστίγιο και ο Σολτάνι και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει στο ροστερ του ο καθαρός σεντερ φορ που θα παίξει στην κορυφή (είναι φανερό πως δεν εμπιστεύεται τον Τσέζαρεκ γι αυτό τον ρόλο).

Με την ελευθέρας του Μαρτιν θεωρώ πως ο Τσιώλης θα κάνει άμεσα την κίνηση για την απόκτηση του καθώς ήταν ένας από τους βασικούς του πρωταγωνιστές πέρυσι στον Βόλο. Πληροί όλα τα στοιχεία που θέλει ο Έλληνας προπονητής από τον επιθετικό του. Έχει όγκο ώστε να γεμίζει την περιοχή, ξέρει να κινείται ώστε να  δίνει ρυθμό και ταχύτητα στην γραμμή επίθεσης και έχει αίσθηση του γκολ.

Γνώμη μου πως και ο Τσιώλης θα κάνει την κίνηση αλλά και ο Μάρτιν με Καστίγιο και Σολτάνι στο πλάι θα δημιουργήσουν μια πολύ ισχυρή επιθετική γραμμή στους κιτρινόμαυρους.

ΥΓ. Εάν ο Αρης πέρα από επιθετικό κινηθεί για ακόμη μια μεταγραφή πιστεύω πως θα είναι ένας εκ των Αλβαρεζ και Μητρόπουλου. Άλλοι δυο παίχτες που θα ήθελε πολύ ο προπονητής του και ταιριάζουν απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου