Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλο εδώ, άλλο εκεί...


To 4-2-3-1  εξηγεί γιατί τα προβλήματα και οι κακές εμφανίσει των αντιπάλων του δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τον Ολυμπιακό στην μεγάλη μάχη των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ. 

Νέα ήττα και μηδέν ενεργητικό για την Μαρσέιγ, ήττα από την νεοφώτιστη Χέρτα για την Μπορούσια Ντόρμουντ, δύσκολη και οριακή νίκη εντός έδρας με 1-0 για την Αρσεναλ με αντίπαλο την ανίσχυρη Σουόνσι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα για τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στις χθεσινές αναμετρήσεις τους. Και τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν για την μεν Μαρσέιγ σε ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων χρόνων που την έχει φέρει στην 17 θέση χωρίς νίκη σε πέντε αγώνες του Σαμπιονά, για την δε Αρσεναλ στην ντροπιαστική ήττα με 8-2 από την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ . Όσο για τους περσινούς πρωταθλητές Γερμανίας, βρίσκονται κάπου στην μέση του πίνακα με τόσες νίκες (δυο) όσες και ήττες στην εκκίνηση της Μπουντεσλίγκα.

Σίγουρα τα παραπάνω μπορούν να χαροποιούν τον οποιονδήποτε φίλο του Ολυμπιακού για την αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να φτάσει ο καθένας στο σημείο της αντίπερα όχθης. Να θεωρήσει δηλαδή τους ερυθρόλευκους σε πλεονεκτική θέση και φαβορί απέναντι σε αυτές τις ομάδες λόγω της κατάστασης τους στα Εθνικά τους πρωταθλήματα.

Ο απλός λόγος είναι ότι δεν γίνεται τέτοιοι σύλλογοι με αυτή την εμπειρία και τα πλούσια σε ποιότητα ρόστερ να χάσουν εξ ολοκλήρου την δυναμική τους λόγω του ντεφορμαρίσματος τους σε αυτό το χρονικό σημείο.

Ο βασικότερος όμως λόγος είναι η φύση της ίδιας της διοργάνωσης. Οι πειραιώτες δεν θα αγωνιστούν στα τοπικά τους πρωταθλήματα αλλά στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, το Τσάμπιονς Λίγκ.
Εκεί τα πράγματα αλλάζουν, εκεί όλα είναι διαφορετικά. Η μαγεία που αποπνέει το σεντόνι την ώρα που κυματίζει στο κέντρο του γηπέδου λίγο πριν την σέντρα είναι ικανή να ανατρέψει την οποιαδήποτε κατάσταση στην οποιαδήποτε ομάδα.

Τα παραδείγματα πολλά με πιο πρόσφατο την Σάλκε πέρυσι την ώρα που κινδύνευε μέχρι και με υποβιβασμό στην Γερμανία να ρίχνει πέντε γκολ στην κάτοχο του τροπαίου Ιντερ.

Το τσάμπιονς λιγκ πέραν της διαφορετικότητας που αποπνέει ως διοργάνωση και αναφέραμε παραπάνω αποτελεί και ένα ισχυρό κίνητρο για κάθε ομάδα να αποκτήσει ταυτότητα, ισχύ, δυναμική, χαρακτήρα. Εκεί φτιάχνονται οι μεγάλες ομάδες! Αυτό ήταν το αποκούμπι του Παναθηναικού και έκανε ευτυχισμένους εκατομμύρια πράσινους φιλάθλους την εποχή της παντοκρατορίας του Κόκκαλη. 
Αυτό κυνηγούσε σαν τρελός ο Μουρίνιο για να αποδείξει ότι παραμένει ακόμη ο special one. Αυτό έκανε την Λίβερπουλ παρά τις κακές χρονιές στην Αγγλία να παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τα παραδείγματα δεκάδες..

Όπως και να έχει η κατάσταση των πρωταθλημάτων, ότι και να γίνεται εντός των συνόρων μιας χώρας όταν ξεκινά το τραγούδι του τσαμπιονς λιγκ τα πάντα αλλάζουν και αυτό θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και την Τρίτη αλλά και σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Γράψαμε πολλές φορές από αυτή την στήλη πως το φετινό ρόστερ των ερυθρολεύκων έχει την ικανότητα να τα καταφέρει. Ας μείνει στην δική του ομάδα ο Βαλβέρδε (πράγμα που πιστεύω ακράδαντα πως ο Ισπανός κάνει) αφήνοντας τα προβλήματα των άλλων στην άκρη.

Άλλωστε γιατί στην Ισπανία, την Γαλλία και την Αγγλία να μην σκέφτονται το ίδιο για τους Πειραιώτες? Πέντε μήνες χωρίς επίσημα παιχνίδια και 0-0 εντός στην πρόβα τζενεράλε με τον ΟΦΗ έχει η ειδησεογραφία του Ολυμπιακού. Κανείς από αυτούς όμως δεν ασχολείται γιατί ξέρει τη ατμόσφαιρα θα βρει στο Καραισκάκης και πόσο διαφορετικό Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου