Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

H λύση των 14

Δεύτερη Παρασκευή που οδηγεί σε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και αντί για τα preview των αγώνων ακόμη αναρωτιόμαστε για το μέλλον της χρονιάς. Το 4-2-3-1 προτείνει…



Όλες οι Παρασκευές που προηγούνταν αγωνιστικής είχαν μια γλυκιά αναμονή. Παλαιότερα περιμέναμε να δούμε λίγη μπαλίτσα το Σάββατο στην tv και Κυριακή μεσημέρι ραδιόφωνο για όλους τους αγώνες. Μετά ψάχναμε το 13άρι στο ΠροΠο . Παρασκευή ξεκινούσαν οι συζητήσεις για να ακολουθήσει το επόμενο πρωί το πρακτορείο. Έπειτα στην ζωή μας μπήκε η συνδρομητική τηλεόραση, η αναμονή συνδυάστηκε με την αγωνία να βρούμε τραπέζι στην καφετέρια που θα δείξει το ματς. Ακολούθησε το στοίχημα και οι Παρασκευές είχαν άλλο νόημα ψάχνοντας το «σίγουρο».
Φέτος αλλάξανε όλα, κάθε Παρασκευή περιμένουμε ποιοι αγώνες θα γίνουν και αν θα έχουμε καμία καινούργια ομάδα στο πρωτάθλημα! Είχαμε τις αδειοδοτήσεις, τα στημένα, τώρα ήρθε και Η ΔΕΘ να τα περιπλέξει κι αλλο τα πράγματα. Μείον τρεις αναμετρήσεις η δεύτερη αγωνιστική, συν μια ομάδα στο πρωτάθλημα την Τρίπολη!
Το αγωνιστικό νέο της εβδομάδας είναι η νέα πτώση του Ηρακλή. Τρίτη φορά υποβιβάστηκε αυτό το καλοκαίρι ο Γηραιός, δεν έχει πέσει τόσες φορές σε όλη του την ιστορία.
Ξανά στην πρώτη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης. Μετά από μια εβδομάδα που βρισκόταν στην δεύτερη εθνική, τώρα διοίκηση, παίχτες και προπονητής μάθανε για την «επάνοδο» της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια και ετοιμάζονται για 2 ματς μέσα στην εβδομάδα.
Στον αέρα ακόμη οι υποθέσεις Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, στο περίμενε Λάρισα και Σέρρες, στην γωνία να καιροφυλακτούν Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός. ΧΑΟΣ.
Το θέμα όμως είναι ότι φτάνουμε σιγά σιγά στα μέσα Σεπτέμβρη και πέρα από την μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να δοθεί εκκίνηση και στα πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών. Εκεί και αν επικρατεί πανικός και φυσικά για κλήρωση και ημερομηνίες ούτε λόγος.
Εάν θέλουμε να δώσουμε νέα πνοή στο ποδόσφαιρο μας πέρα από την κάθαρση στο πρωτάθλημα των μεγάλων πρέπει να δώσουμε και χώρο στους συλλόγους μικρότερων κατηγοριών να δημιουργήσουν σοβαρές ομάδες και να προωθήσουν νέους ποδοσφαιριστές. Πώς να γίνει αυτό όμως όταν στο σύνολο τους οι παράγοντες παλεύουν να κερδίσουν κατηγορίες στα χαρτιά?
Επειδή ο χρόνος όμως περνά και μέρα με την μέρα τα πράγματα όσον αφορά τον προγραμματισμό δυσκολεύουν πρέπει να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για να σωθεί η χρονιά σε όλα τα επίπεδα.
Και ποιες είναι αυτές κατά την γνώμη μας? Κρατά με την απόφαση του καλοκαιριού περί υποβιβασμού στο περιφερειακό για Βόλο και Καβάλα και αφήνουμε απείραχτα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Πως θα γίνει αυτό? Δημιουργώντας μια κατηγορία 14 ομάδων και δίνοντας την ευκαιρία μέσω της αύξησης θέσεων ανόδου σε όλους τους υποψήφιους να αποδείξουν αγωνιστικά ότι αξίζουν την θέση τους στην μεγάλη κατηγορία.
Δεν είμαι δικηγόρος και δεν ξέρω αν νομικά είναι η ενδεδειγμένη λύση αλλά είναι η μόνη που και αποδίδει μερικώς δικαιοσύνη για τα στημένα αλλά και δίνει την ευκαιρία αγωνιστικά να επωφεληθεί ο ισχυρότερος εντός του γηπέδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου