Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αν έμπαινε το γκολ…


Ο ΠΑΟΚ αποτελεί, όπως έχουμε ξαναγράψει, υπόδειγμα στην φτωχή Ελληνική πραγματικότητα, ανάπτυξης ποδοσφαιρικού συλλόγου με αμιγώς αθλητικά κριτήρια. Το φετινό καλοκαίρι και στο σύνολο της η χρονιά ολόκληρη είναι ένα τεστ για τον δικέφαλο στο αν θα καταφέρει να κάνει το επόμενο βήμα.


Η ομάδα χτίσθηκε και μπήκαν τα προηγούμενα 2,5 χρόνια ισχυρά θεμέλια μέσα από την πολύ μεθοδική δουλεία του Σάντος. Ο Μπόλονι παρέλαβε ένα σύνολο δυνατό όχι με περιθώρια βελτίωσης όπως συνηθίζουμε να λέμε αλλά με απαραίτητη την ανάγκη εξέλιξης.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ όπως την μάθαμε από τον Πορτογάλο τεχνικό όφειλε να αποτελέσει παρελθόν καθώς έπιασε το μέγιστο των στόχων της. Σταθεροποιήθηκε στα υψηλά στρώματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχτισε δυνατό κορμό και κατάφερε να εδραιώσει μια καλή Ευρωπαϊκή παρουσία.

Ο Μπόλονι καλείται να επιτύχει το επόμενο βήμα, να φέρει δηλαδή τον ΠΑΟΚ σε θέση άμεσου διεκδικητή τίτλων (πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος) και πορείας στην Ευρώπη.

Για να καταφέρει μια ομάδα να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του νικητή, να αποκτήσει την ταυτότητα του ισχυρού απαιτούνται μεγάλες βραδιές. Ο αντίπαλος απόψε ήταν ιδανικός. Η μεγάλη Τότεναμ πάτησε το γρασίδι της Τούμπας. Οι απουσίες των Λονδρέζων βοηθούσαν τους γηπεδούχους αλλά η μπάλα δεν ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει πλέον την ψυχολογία να αφουγκράζεται την ισχυροποίηση του στον αγωνιστικό χώρο, να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες ενός μεγάλου αντιπάλου, και αν κατάφερε να σκοράρει στο ματς που κυνήγησε μέχρι το 90 η ψυχολογία της ομάδας θα γινόταν ακόμη καλύτερη.

Οι ασπρόμαυροι του Βορρά ναι μεν έδειξαν πως έχουν τον χαρακτήρα να κυνηγούν τα μεγάλα ματς αλλά χάσανε μια μεγάλη ευκαιρία να έχουν στο ενεργητικό τους μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράδια, όχι επειδή δεν το άξιζαν αλλά επειδί το γκολ δεν μπήκε…

Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως δουλεύει σωστά πάντως, πως κάνει τα βήματα μπροστά που απαιτούνται και επειδή το ποδόσφαιρο ως άθλημα είναι δίκαιο, ότι δεν πήρε απόψε θα το πάρει στην συνέχεια των ομίλων αν συνεχίσει με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου