Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο Ειντούρ που δεν είδαμε


Δευτέρα 18 Ιουλίου πλήθους κόσμου, κιτρινόμαυρων αισθημάτων, συγκεντρώθηκε στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να υποδεχτεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, το μεγαλύτερο μπαμ του φετινού καλοκαιριού και μια από τις καλύτερες προσθήκες της ομάδας τα τελευταία χρόνια, τον Ειντούρ Γκούνγιονσεν.



Με μεγάλη καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι αλλά και πέρασμα από Μονακό, Τότεναμ, Φούλαμ και Στόουκ η αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη. Μεγάλη κλάση, πλούσια καριέρα σε γενικές γραμμές και πιο ειδικά παίχτης που σκοράρει, βγάζει ασίστ, κρατά μπάλα και παίζει με την υψηλή του τεχνική.

Σήμερα, 18 Οκτωβρίου, ακριβώς τρεις μήνες μετά από εκείνο το καλοκαιρινό μεσημέρι δεν έχουμε δει τίποτα από τον μεγάλο Ισλανδό. Και εκτός από αυτό αποκλείεται και να δούμε για φέτος τουλάχιστον μιας και «φρόντισε» γι αυτό το συντριπτικό κάταγμα κνήμης περόνης.

Στην αρχή ήταν η προετοιμασία, άργησε να ενταχθεί και για ένα κορμί σαν το δικό του ήταν δύσκολο να βρει τα πατήματα και τον ρυθμό του άμεσα. Οπότε νεκρός ο πρώτος μήνας στην προσπάθεια του να βρει την φυσική του κατάσταση.

Τον δεύτερο μήνα ο Ειντούρ είναι έτοιμος, ο ρυθμός του πλέον είναι ίδιος με τους υπόλοιπους και περιμένουμε να δείξει μέρος από την αξία του στο γήπεδο. Πέφτει όμως πάνω στην εμμονή του Χιμένεθ να χωρέσει τους πάντες στην εντεκάδα. Ο Γκούνγιονσεν χαραμίζεται δεξιά και αριστερά της περιοχής, όταν βρίσκεται σε αυτή «τρακάρει» με τον Λυμπερόπουλο ενώ φτάσαμε να τον δούμε μέχρι και αμυντικό χαφ!!

Η ομάδα φυσικά δεν παίρνει τίποτα από αυτόν καθώς (κακά τα ψέματα) στην ηλικία που είναι του λείπει η έκρηξη και μπορεί να προσφέρει μόνο εντός της περιοχής αλλά και ο ίδιος ξενερώνει με την αντιμετώπιση που έχει. Ενδεικτικό παράδειγμα η στάση του στο γκολ του Μάκου που δίνει την νίκη στην Νέα Σμύρνη στο 90. Όλοι τρέχουνε στον πάγκο και ξεσπά ένα ξέφρενο πανηγύρι και ο Ισλανδός παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα καλά του Χιμένεθ αλλά στο θέμα του Γκούντγιονσεν οι χειρισμοί του ήταν τέτοιοι που «έχασε» ότι μπορούσε να πάρει από αυτόν. Ο Ισπανός όμως τελειώνει, ο Κωστένογλου σκέφτεται σύμφωνα με το ρεπορταζ να τον «ρίξει» στην περιοχή, έχει την διακοπή των Εθνικών για να προσαρμόσει τα πλάνα του, έχει και ένα τετ α τετ με τον ποδοσφαιριστή για να του φτιάξει την ψυχολογία. Και ενώ δείχνουν πως όλα γι αυτόν κυλούν ιδανικά έρχεται ο σοβαρός τραυματισμός! Γκούνγιονσεν για φέτος τουλάχιστον τέλος.

Δυστυχώς το φτωχό και ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο μας δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από την ποιοτική αυτή προσθήκη. Όσο για το μέλλον? Ο Τζιοβάνι με έναν πιο ελαφρύ τραυματισμό δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο ίδιο επίπεδο ενώ με τον ίδιο τραυματισμό ο Χρήστος Κωστής σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Ηταν καλοκαιράκι του 1994, 12 χρόνια πριν όταν ο κόσμος της ΑΕΚ ενθουσιασμένος υποδεχόταν τον Κωστή στο αεροδρόμιο, ελπίζουμε η ιστορία να μην έχει και τρίτο κοινό σημείο και να δούμε έστω του χρόνου από τον Ισλανδό αυτά που μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου