Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τα 2,1 εκ. € για τον Βύντρα είναι πολλά?


Το 4-2-3-1 αναλύει τα δεδομένα που φέρνει η ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα στον Παναθηναϊκό με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του συλλόγου εν μέσω διοικητικής αναταραχής.


Τέλος στο μίνι σίριαλ των ημερών με την συμφωνία μεταξύ Λουκά Βύντρα και Παναθηναικού να ανέρχεται σύνολο σε 2,1 εκ. ευρώ μέχρι και το καλοκαίρι του 2014. Με την υπογραφή του ο δεξιός μπακ των πρασίνων γίνεται αυτόματα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης του πρωταθλήματος στην θέση του, θέτοντας αυτόματα ερωτηματικά για την επόμενη μέρα στα οικονομικά του Τριφυλλιού.

Περνώντας μια σεζόν με ίσως τις μεγαλύτερες διοικητικές διαταραχές στην ιστορία του, φτάνοντας έως και σημείο που φάνταζε πιθανή η χρεοκοπία και η διάλυση, οι εποχές της πολυμετοχικότητας όπως τουλάχιστον αυτή σχεδιάστηκε πριν χρόνια μέσω της ΠΕΚ και όπως έτρεξε τις δύο προηγούμενες σεζόν με ακριβές καλοκαιρινές μεταγραφές αποτελεί οριστικό παρελθόν.

Ο πρόεδρος του Νταμπλ, Νικόλαος Πατέρας ούτος η άλλος δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να βγει μπροστά, ο Βγενόπουλος μετά την αποτυχημένη (μέχρι τώρα) απόπειρα για την κατασκευή του γηπέδου φέρεται να έχει αποχωρήσει αμετακλήτως, οι Γιαννακόπουλοι μεγάλωσαν και οι Βαρδινογίαννιδες άκουσαν  τα εξ αμάξης για να αποχωρήσουν και δύσκολα θα ξαναβγούν με φόρα στο προσκήνιο.

Η ομάδα αγωνιστικά πέρασε και την λαίλαπα Νιόμπλια στην αρχή της περιόδου που την έκανε να σέρνεται και να χάσει εύκολα τους στόχους της, το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι δεδομένο για την επόμενη σεζόν, τα διαρκείας με όλα όσα έγιναν φέτος αναμένονται μειωμένα και ο οικονομικός προγραμματισμός συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω φέρνει δραστικές μειώσεις.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Τζιμπρίλ Σισσέ, αναμφίβολα ο ηγέτης αυτής της ομάδας αλλά και παράλληλα το εύκολο προϊόν που θα φέρει έσοδα. Και ενώ όλα δείχνουν πως οδεύουμε για πώληση του Γάλλου σταρ για να έρθει σε ισορροπία το ταμείο και να στηθεί το νέο ρόστερ η διοίκηση κάνει οικονομικά την υπέρβαση και κρατά με παχυλό συμβόλαιο τον Βύντρα ενώ διαρρέουν φήμες για αλλαγή πλεύσης από τον Σισσέ και παραμονή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν αυτό αποτελεί πλάνο του νέου Παναθηναικού ή μεμονωμένες κινήσεις. Εάν ισχύει το δεύτερο, τα προβλήματα ίσως διογκωθούν και οι επόμενες κινήσεις για να βγει η χρονιά αποτελέσουν οι πωλήσεις Λέτο, Νίνη και Σιμάο χωρίς όμως να υπάρχει μια βάση στο τι ομάδα φτιάχνουμε αλλά ένας καθαρός οικονομικός ισοσκελισμός και αγωνιστικά ότι βγει.

Από την άλλη, κάθε αισιόδοξος φίλαθλος του Παναθηναϊκού μπορεί να κρατήσει την εκδοχή του εκ των προτέρων προγραμματισμού με την δημιουργία ενός ισχυρού κορμού βασισμένο στην παραμονή Σισσέ ,Βύντρα με την ταυτόχρονη διατήρηση σημαντικών κομματιών της ομάδας όπως οι Κατσουράνης, Σιμάο, Νίνης που με σχεδιασμένες από τώρα κινήσεις ενίσχυσης του 4-3-3 που θέλει ο Φερέιρα (πχ Αμπντούν, Ανάκογλου, Ντουγκλάο) κάνουν ξανά έναν δυνατό Παναθηναϊκό, δημιουργώντας έσοδα από την μείωση του μισθολογίου μέσω των αποχωρήσεων μεγάλων συμβολαίων όπως του Σίλβα και του Σειταρίδη αλλά και του Γκαρσία.

Το θέμα λοιπόν για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η διατήρηση του Βύντρα στο ρόστερ αλλά η βάση πάνω στην οποία πραγματοποιήθηκε. Υπάρχει πλάνο δημιουργίας κορμού για την νέα σεζόν και οικονομικός προγραμματισμός ή τα 2,1 εκ. ευρώ δόθηκαν σαν κίνηση ανταμοιβής για την προσφορά του στον σύλλογο και ο νέος ισολογισμός απλά επιβαρύνεται παραπάνω? 

2 σχόλια:

  1. Σωστος εισαι φιλε..ο ΠΑΟ θελει προγραμματισμο για του χρονου.Δεν νοειται να υπαρχουν συμβολαια οπως του Σειταριδη και του Γκαρσια.Απο κει και περα,κραταει Σισε,παιρνει τους καλυτερους διαθεσιμους απο Ελλαδα(Σηφακης,Αμπντουν,Ντουγκλαο,Ανακογλου) και δημιουργεις πανω τους το νεο ΠΑΟ.Α,και ας αφησουν τον Φερειρα να φτιαξει απ την αρχη το τμημα σκαουτινγκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι θα πάρει και το τι θα κάνει με τα οικονομικά του ας το αποφασίσουν οι αρμόδιοι Σωτήρη με βάση το καλό της ομάδας. Το θέμα είναι να υπάρξει το πλάνο, να γνωρίζουν τι πάνε να κάνουνε και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή