Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι αλήθειες του Βαρδινογιάννη



Το 4-2-3-1 διαβάζει και αναλύει την ανακοίνωση Τζίγγερ. Ποιες είναι οι αλήθειες που γράφονται, πως κατηγορεί τον Βγενόπουλο για σπατάλη χρήματος εις βάρος του Παναθηναϊκού και τι σκέφτεται να πράξει από εδώ και στο εξής.


“Επίθεση Βαρδινογιάννη», «Βέλη κατά του Mr Mig», «Κεραυνοί Τζίγγερ κατά Βγενόπουλου», αυτοί είναι κάποιοι από τους τίτλους με τους οποίους ντύθηκε η χθεσινή επιστολή του Βαρδινογιάννη.

Σε μια πρώτη ανάγνωση δεν αποτελεί τίποτα πέρα από το συνηθισμένο παιχνίδι εξουσίας των μετόχων του Παναθηναϊκού από την εμφάνιση της ΠΕΚ και έπειτα. Η φυσιολογική συνέχεια στο μυαλό των περισσοτέρων είναι μια ανακοίνωση απάντηση του Βγενόπουλου και μια μάχη εντυπώσεων με τελικό ηττημένο τον Παναθηναϊκό και νικητή στην ουσία κανέναν.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως υπάρχουν πράγματα μέσα στο κείμενο της επιστολής του Τζίγγερ που αποτυπώνουν μεγάλες αλήθειες για την σημερινή κατάσταση του Τριφυλλιού. Σε συνδυασμό με τις οικονομικές εκθέσεις που είδανε το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες η χθεσινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομική πραγματικότητα των πρασίνων.

Συγκεκριμένα αν την σπάσουμε σε κομμάτια φαίνεται ευθέως αρχικά η παραδοχή για το μεγάλο χρέος, έπειτα η κατηγορία για σπατάλη χρήματος από τον Βγενόπουλο για προσωπικό του όφελος και τέλος πως τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα και ο ίδιος δεν φταίει γι αυτό.

Στην αρχή αναφέρονται τα εξής  «Το Μάιο του 2008 ξεκίνησε το καινοτόμο εγχείρημα της πολυμετοχικότητας σε μία ΠΑΕ που μόλις είχε ολοκληρώσει μία ΑΜΚ 12.000.000 ευρώ και ήταν καθαρή από υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους». Πλαγίως δηλώνεται ότι η ΠΑΕ σήμερα ΔΕΝ είναι καθαρή από υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους. Με απλά λόγια, εγώ κρατούσα τα οικονομικά καλά και σήμερα τα πράγματα είναι μαύρα χάλια.

Στις επόμενες τρεις παραγράφους ορίζει μέσα από τα λεγόμενα του ο Βαρδινογίαννης ως υπεύθυνο αποκλειστικά τον Βγενόπουλο. Προσοχή, τον ίδιο προσωπικά και όχι τις κινήσεις που έκανε. Δεν μιλάει δηλαδή για τα 2 εκ. ευρώ για παράδειγμα που δόθηκαν για τον Μελίσση αλλά για χρήματα που χάθηκαν από προσωπικές σκοπιμότητες όπως επί λέξει αναφέρει.

Γράφει η ανακοίνωση «Ο ηθικός αυτουργός της υφιστάμενης κατάστασης άφησε μια ομάδα με υποθηκευμένο μέλλον, αφού πρώτα εξανεμιστήκαν πάνω από 190.000.000 ευρώ (65 δισεκατομμύρια δραχμές!) - Συνεπής σε μια πολιτική αποκλειστικά προσωπικών σκοπιμοτήτων».

Και συνεχίζει να θεωρεί προσωπικά  τον Βγενόπουλο μοναδικό υπεύθυνο λέγοντας  «Τα τρία αυτά χρόνια παρόλο που κατείχαμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, συνειδητά δεν συμμετείχαμε στην καθημερινή διαχείριση και διοίκηση της ομάδας, δεν είχαμε καμία ουσιαστική συμμετοχή σε καίριες αποφάσεις».

Και γιατί τα αναφέρει σήμερα ο Τζίγγερ αυτά? Αν αναλογιστούμε την συνέχεια της ανακοίνωσης του, γιατί έχει αντιληφθεί πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό τουλάχιστον βγαίνει ως συμπέρασμα από το « Στην τελευταία αποχώρησή του άφησε ως παρακαταθήκη προσημειωμένο το μέλλον του Παναθηναϊκού σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο». Μιλάει για προσημειωμένο μέλλον και κλείνει με το την στάση που θα κρατήσει ο ίδιος από εδώ και πέρα «Ο σωτήρας, ευεργέτης και λυτρωτής που παραπλάνησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ας έρθει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δηλώνω απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να επωμισθώ στο σύνολό τους αυτές τις υποχρεώσεις που ο ίδιος δημιούργησε».

Το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί άποψη για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού, ούτε για το αν υπάρχουν χρέη η όχι, πόσο μάλλον για το ποιος τα δημιούργησε και με τι συμφέροντα. Αυτά δεν ήμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε, ούτε καν να τα υποθέτουμε. Το κείμενο προσπαθεί να κάνει μια ανάλυση της ανακοίνωσης λέξη – λέξη και να βγάλει συμπεράσματα για το τι θέλει να πει ο Βαρδινογίαννης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου