Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Και από ρόστερ ….Τίποτα !

Ρίχνουμε μια ματιά στο μεταγραφικό παζάρι, τα ρόστερ των ομάδων, τα ποσά που ακούγονται και..το μέλλον δεν είναι και πολύ ευοίωνο. Και όλα αυτά με τις δηλώσεις των προπονητών που προσπαθούν να μεταφέρουν στον κόσμο ότι..αυτοί είμαστε για φέτος.  

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ φώναζε από τον Ιανουάριο ότι δεν έχω παίχτες, θέλω να μείνω στην ΑΕΚ αλλά μόνο με την υπόσχεση της διοίκησης ότι θα έχουμε ένα ισχυρό ρόστερ η όλη κατάσταση φαινόταν ως πρόβλημα της Ένωσης. Έξι μήνες μετά η ΑΕΚ έχει κάνει την μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού με τον Γκούντγιονσεν, έφερε τους δυο Ισπανούς που ζήτησε ο προπονητής (Κάλα και Κάρλος)  και έκανε την επένδυση της με την προσθήκη ποδοσφαιριστών ικανών, ταλαντούχων και νέων σε ηλικία (πχ Μπέλεκ).


Ο Χιμένεθ λοιπόν, έστω και για την ομάδα του μόνο, το είχε φωνάξει από τότε, το 4-2-3-1 είχε προειδοποιήσει εδώ από τον Απρίλιο πλέον φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου τα χρήματα είναι ανύπαρκτα, τα ρόστερ κενά και οι προπονητές αρχίζουν να το μεταφέρουν οι ίδιοι στον κόσμο.

Ο Παναθηναικός που ξεκίνησε και από τους πρώτους την προετοιμασία έκανε τις πρώτες μεταγραφές μέσα στην εβδομάδα και φυσικά κανείς δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στα παιχνίδια με την Οντένσε. Ο ίδιος ο Φερέιρα κατά την επιστροφή της ομάδας δήλωσε «Κατανοώ ότι η ομάδα έχει προβλήματα, αλλά τώρα δεν έχω επιλογές στα χέρια μου. Καταλαβαίνω τα προβλήματα. Αλλά τώρα δεν έχω τους ποδοσφαιριστές που χρειάζομαι.» Και ενώ το τριφύλλι παίζει την ευρωπαϊκή του χρονιά μέσα σε μια εβδομάδα ακόμα οι απαντήσεις στο αν είναι κοντά οι ποδοσφαιριστές που θέλει θυμίζουν Μάιο «Όχι με τα προβλήματα που έχει τώρα ο σύλλογος. Εσείς ξέρετε περισσότερα από μένα, εγώ δεν έχω τόσο λεπτομερή ενημέρωση. Δεν είναι εύκολο να τους βρούμε, γιατί όλοι θέλουν τέτοιους ποδοσφαιριστές. Επιθετικούς με δημιουργικότητα Πρέπει να βρούμε τέτοιους ποδοσφαιριστές, να είναι φθηνοί και ελεύθεροι.»

Στον ΠΑΟΚ ναι μεν υπάρχει ένα πλάνο με Ζαγοράκη και Βρύζα αλλά οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της υπόθεσης Βιτόλο έχουν φέρει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο. Όσο μένει ο Βιερίνια η Τούμπα θα είναι ήσυχη, έχει την δυνατότητα όμως ο δικέφαλος να τον κρατήσει ενώ δεν υπάρχει καθόλου ρευστό και ο Μπόλονι δηλώνει «Δουλεύουμε για να βρούμε τα κομμάτια του παζλ που λείπουν. Η διοίκηση ψάχνει. Πρέπει, όμως, να υπάρχουν και δυνατότητες, Πάντα κάνουμε αυτό που μπορούμε και όχι αυτό που θέλουμε. Για να κάνουμε αυτό που θέλουμε, ναι, θέλουμε το λιγότερο τέσσερις παίκτες, αλλά το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε». Ευθέων δηλαδή, χρειάζομαι παίχτες αλλά το ξέρω ότι δεν έχω λεφτά.

Στον συμπολίτη ΑΡΗ δεν έχουν τις άμεσες υποχρεώσεις με την Ευρώπη και δείχνουν οι πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά το που τους πάει η χρονιά. Ο Τσιώλης είπε τα εξής
«Υπάρχει ενδιαφέρον για τις δύο θέσεις όχι όμως για ποδοσφαιριστές που έχουν συμβάσεις. Ο Άρης δεν έχει ανάγκη να κοιτάει παίκτες με συμβάσεις. Εξετάζουμε φορ κι ενώ για κεντρικό αμυντικό οι Γιαννίτσης και Κοτσώνης» Το συμπέρασμα? Και εμείς το ξέρουμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, πάμε για καμία ευκαιρία από την ελεύθερη αγορά και ευελπιστούμε στους νέους.Συνοπτικά το μεγαλύτερο πρόβλημα δείχνει να το έχει ο Παναθηναικός και επειδή αυτό πάνω από όλα το γνωρίζει ο Τζίγγερ έχει αφήσει όλες τις επιλογές στον Φερέιρα (Κουίνσι, Τοτσέ, Ζέκα κτλ) ελπίζοντας πως αν και όταν στραβώσει το πράγμα με την απομάκρυνση του Πορτογάλου θα ηρεμήσει τον κόσμο. Στον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ τα προβλήματα είναι τα ίδια με την διαφορά πως  ο δικέφαλος έχει μέχρι το τέλος το χαρτί που λέγεται πώληση Βιερίνια.


Κερδισμένη δείχνει η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι και ο λόγος είναι πως εξαιτίας του Χιμένεθ γνώριζε το πρόβλημα από τον Ιανουάριο, κινήθηκε μετρημένα, ήξερε τι ήθελε και αυτή την στιγμή δείχνει να έχει ενδυναμωθεί.

Αφήσαμε έξω από την κουβέντα τον Ολυμπιακό καθώς όπως έχουμε πει πολλές φορές από αυτό εδώ το blog είναι η μόνη ομάδα την δεδομένη στιγμή που έχει ένα πλάνο ανάπτυξης και μια οικονομική υγεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου