Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η αντεπίθεση των Ρωμαίων.


Επιτέλους έγινε! Μετά από χρόνια προσμονής και προσευχών οι φίλαθλοι της Ρόμα είδανε την αγαπημένη τους ομάδα να περνά από τα χέρια της Ροζελα Σένσι σε νέους ιδιοκτήτες. Ο Αμερικάνος επενδυτής Τόμας ντι Μπεντέκτο έχει πλέον στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των τζιαλορόσι.
Με σχεδόν δυο μήνες παρουσία στα ηνία της ομάδας ήδη έχουμε δει μεγάλες αλλαγές και μια ιδιαίτερη στροφή στην φιλοσοφία της ομάδας. Η Ρόμα άλλωστε μας έχει συνηθίσει στην πρωτοπορία, ήταν αυτή που πρωτόπαιξε στην αρχή της δεκαετίας το ολοκληρωμένο 4-2-3-1 με τον Φαμπιο Καπέλο ενώ πριν λίγα χρόνια εισήγαγε στις ποδοσφαιρικές τακτικές το επιθετικογενές 4-6-0 με πολλούς περιφερειακούς ποδοσφαιριστές να πατάνε περιοχή και δάσκαλο τον Λουτσίανο Σπαλέτι.

Φέτος φέρνει στο προσκήνιο κάτι εντελώς νέο, είναι η πρώτη Ιταλική ομάδα με Αμερικανούς ιδιοκτήτες που θέλει να εφαρμόσει το Ισπανικό μοντέλο! Πανδαισία κόσμων στην Τριγκόρια.

Η αρχή έγινε με την πρόσληψη του Λουις Ενρίκε στο τιμόνι της ομάδας (και του Ντε λα Πένια ως βοηθό αλλά λόγω προσωπικών θεμάτων αποχώρησε) κατευθείαν από την καρδία της Βαρκελώνης και του μεγαλύτερου κέντρου παραγωγής ταλέντων της Λα Μασία.

Μαζί του ο Ισπανός φέρνει ένα από τα αγαπημένα του παιδία τον Μπόγιαν Κρίκιτς ο οποίος ήδη δήλωσε πως ήρθε για να αποδείξει σε όλους την αξία του. Οι μεταγραφές νεαρών όμως δεν σταματούν εκεί και στην Ρώμη φτάσανε ο αριστερός μπακ Χοσέ Ανχελ (από τους καλύτερους στην θέση του πέρυσι στην Primera Division με την φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν) και ο Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας Νέγκο.

Και επειδή επενδύσεις χωρίς λεφτά δεν γινόταν, πιστή στο πλάνο της για ανάπτυξη νεαρών παιχτών δαπανά 17 εκατομμύρια ευρώ και φέρνει στην πρωτεύουσα της Ιταλίας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, τον Ερικ Λαμέλα από την Ρίβερ Πλειτ.

Δίπλα στους παραπάνω ο Λουίς Ενρίκε προωθεί τα νέα ταλέντα της μικρής ομάδας. Ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να έχουν στα φιλικά οι 19χρονοι Λούκα Αντέι (αμυντικός ) και Φεντερίκο Βιβιάνι, καθώς και ο 18χρονος επιθετικός Τζιανλούκα Καπράρι.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως η Ρόμα θα πάσχει από εμπειρία μιας και πλάι στον μεγάλο αρχηγό Τόττι, τον Ντε Ρόσι και όλη την περσινή φουρνιά ήρθαν να προστεθούν ο Ολλανδός Στεκέλεμπουργκ και ο Αργεντίνος Χαιντσε.

Να δούμε λοιπόν σε 15 μέρες τι ψάρια θα πιάσει το εγχείρημα των Ρωμαίων και εάν ο El Mago Λουις Ενρίκε θα προσφέρει στην La Magica και τον Αμερικάνο πρόεδρο της Magic Moments!


2 σχόλια:

  1. Στην Ιταλία υποστηρίζω Φιορεντίνα, αλλά συμπαθώ τη Ρόμα ελέω Τότι (παιχταράς). Είδα το φιλικό με τη Βαλένθια και δεν έδειξε πολλά πράγματα η ομάδα. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν παλεύει για την κούπα μέχρι τέλους. Αρκεί να τιθασεύσει την πίεση ο Ενρίκε. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

    Υ.Γ. Ο Χοσέ Άνχελ θα αποδειχθεί λίρα εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Χοσέ Ανχελ δεν τον έχω δει προσωπικά αλλά ταιριάζει στην φιλοσοφία των νέων ταλαντούχων παιχτών που θέλει να εφαρμόσει και αυτό είναι θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή